skip to Main Content

CalChiefs logo2019 Annual Conference

September 24 – 26, 2019
DoubleTree Ontario Airport
Ontario, CA

8:00 – 2:00 CA Metro Fire Chiefs Meeting (Metro Chiefs only) (Sponsor: TBD) Keller Peak
9:00 – 12:00 Operations Section Meeting Strawberry Peak
9:30-10:30 Communications Section Meeting Hunters Peak
10:30-12:00 EM Section Meeting Hunters Peak
1:30 – 4:00 CalChiefs Board of Directors/General Membership Meeting
Executive Board, Area Directors, Section Presidents, General Membership
Grove
6:00 – 7:30 Welcome Networking Reception (Hosted by TBD)
(Conference Attendee Name Badge required to attend)
Courtyard
7:45 – 8:30 Continental Breakfast, Networking (Sponsor: TBD) Grove
9:00 – 7:00 Exhibit Hall Open Vineyard/Harvest
8:30 – 9:05 Opening Program (35 min) Grove
9:05 – 10:40 General Session #1 (90 min)
Surviving the Fire Service – Focus on the Three Most Preventable Areas of Survival (Cancer, Cardiovascular and Behavioral Health Occupational Risks)
Presenter – Todd LeDuc, Assistant Chief
Grove
10:40 – 11:00 AM Break (Sponsor: TBD) Grove
11:00 – 12:00 Breakout Session #1A (60 min)
Tale of Two Cities – EMS
Presenter – Scott Clough
 Strawberry Peak
11:00 – 12:00 Breakout Session #1B (60 min)
TITLE – TBD
Presenter – Interra
Big Bear
11:00 – 12:00 Breakout Session #1C (60 min)
California Burning:  Cities Need to Combat Wildland Fire Now! (SCI)
Presenters –       Sonia Ortega
Keller Peak
12:00 – 1:30 Lunch with Exhibitors (Sponsor: TBD) Grove
1:30 – 3:00 General Session #2 (90 min)
The State of EMS
Presenters – Panel Discussion
Grove
3:00 – 3:35 General Session #3 (35 min)
The State of Mutual Aid
Presenters – Panel Discussion
Grove
3:35 – 3:50 PM Technology Break – (Sponsor: TBD) Grove
3:50 – 4:50 General Session #4 (60 min)
Camp Fire, California’s New Tragedy
Presenters – David Hawks, Butte Unit & County Fire Chief, Cal FireJohn Messina, Division Chief, Cal Fire
Grove
4:50 – 5:15 General Session #5 (8 min each)
Cal JAC Program – (De La Pena)
AT&T/FirstNet/Sonim (TBD)
FireRescue GPO Update
Grove
5:15 – 7:00 Reception with Exhibitors (Hosted by Cal JAC) Vineyard/Harvest
8:00 – 10:00 Presidents Breakfast Event (120 min) (Sponsor –TBD) Grove
10:00 – 10:20 AM Break (Sponsor: TBD)
10:20 – 11:05 General Session #6 (45 min)
Behavioral Health
Presenter:  Kristin Thompson, Newport Beach Fire Department
Grove
11:10 – 12:10 General Session #7 (50 min)
The Impacts of #MeToo and #TimesUp on Public Safety Agencies
Presenter – Sara Gardner-Madiuk
Grove
12:10 Closing Remarks – Conference Close